divendres, 12 d’octubre del 2012

Preparant la 6a edició

La junta de l'associació ja ha començat a preparar la propera edició del concert d'estiu de l'Orquestra de Collsuspina.
Aquesta propera edició portarà com a títol: "les músiques que ens agraden". Teniu l'oportunitat de proposar músiques, composicions i obres que us agradaria que es toquessin a l'OC. La comissió de repertori agafarà totes les propostes i farà una selecció pel concert o concerts d'aquest estiu.
Vols dir la teva? tens de temps des d'ara mateix fins al 15 de novembre. Tantsols has de fer un comentari a aquesta notícia i proposar les músiques que t'agraden dient:

- Títol de l'obra
- Compositor
- Motiu per què t'agrada.

Ànimeu-vos i recordeu que "TOTS FEM ORQUESTRA".

8 comentaris:

  1. M'agradaria sentir l'Adagio d'Albinoni perquè és una melodia que ens porta molts records al Miquel i a mi. Victòria.

    ResponElimina
  2. Proposo la cançó Viktor's Tale, de John Willams. La cançó la vaig escoltar per primer cop a una de les meves pel·lícules preferides, La terminal, i fa dos anys la vaig escoltar cada dia del curs mentre anava camí a l'institut, era una bona manera de començar el dia!

    Una abraçada,
    Sònia.

    ResponElimina
  3. L'Aina diu Someone like you de Adelle. Jo penso que algun tema dels Beatles ben orquestrat sona molt bé. P.ex. With a little help from my friends o Sgt. Peppers. O la peça Scarborough Fair Canticle; Simon & Garfunkel en feien una bona interpretació.



    Abel i Aina

    ResponElimina
  4. Autor: Joseph Haydn (1732-1809)
    Obra: Simfonia núm. 102, 2n moviment, adagio
    Motiu: La trobo la música més bella que s'ha escrit mai. Vull compartir-la amb vosaltres per saber si penseu el mateix.

    ResponElimina
  5. Hola,

    Escric en nom de l'Aina Redondo, que toca en una orquestra a Barcelona i m'ha dit que ella no sap triar quina de les tres peces següents li agrada més, perquè totes li agraden! Aquí van:

    1. Primer moviment de la Simfonia del nou món, de Dvorak
    2. Obertura de The Impressario, de Monzart, K486
    3. The Adams Family Theme, Vic Mizzy

    Gràcies per tot

    Aina Redondo i Mariona Ferret

    ResponElimina
  6. Us proposo dues cançons d'un grup anomenat "The Corrs":
    -Erin Shore
    -The minstrel boy
    És música celta i són molt maques.

    ResponElimina
  7. Proposo:
    - Remix de la B.S.O del Senyor dels Anells.
    - Remix de la B.S.O de Mulán.

    Són dues pel·lícules entranyables que formen part de la meva infantesa.

    Fins aviat!

    Anna Vallejo Rives.

    ResponElimina
  8. PER QUÈ M'AGRADA L'ADAGIO DE LA SIMFONIA 102 DE HAYDN

    Quan m’inviteu a proposar la música que m’agrada, em demaneu que expliqui per què m’agrada, per tal d’explicar-ho al públic el dia del concert.

    Per què, doncs, m’agrada l’adagio de la 102 de Haydn? Això és el que a mi m’agradaria saber, i un dels motius de proposar-vos-el és que potser això m’ajudarà a saber-ho.

    Jo no vaig escoltar aquesta composició el dia que em vaig enamorar, ni en cap altre moment en què pugui associar la música amb cap experiència personal especialment agradable. Jo estava, com sempre, escoltant tot sol els discos que havia comprat. Vaig escoltar aquest moviment junt amb els altres, però és aquest el que em va colpir. Els adagios de les simfonies anteriors i posteriors a la 102 s’assemblen molt, però és el d’aquesta simfonia el que em va fascinar especialment.

    El primer que cal esbrinar és si us agrada a vosaltres: els músics, que ja el coneixereu perquè l’haureu assajat, i el públic, tot seguit, quan el senti. Si us deixa indiferents vol dir que la diferència no és en la composició, sinó dins de mi. En aquest cas, la cosa quedarà sense explicació.

    Si, per contra, coincidiu amb mi que aquesta és una de les músiques més belles que mai s’han escrit, llavors podem preguntar-nos per què.

    Amb motiu d’aquest concert, jo he llegit per primera vegada la partitura, i l’he analitzada per intentar respondre la vostra pregunta. He trobat que modula molt: m’ha semblat que utilitza fins a 10 tonalitats diferents. Diuen els llibres que la modulació augmenta l’interès que desperta la música, si més no a la nostra cultura. Serà, doncs, això? Sí i no. Estic segur que, si jo em posés a escriure una composició d’una cinquantena de compassos que modulés a 10 tonalitats diferents, em sortiria un bunyol molt gros.

    Per aquest motiu, concloc: L’adagio de la 102 de Haydn m’agrada perquè l’ha escrit un geni que té una gran tècnica i una sublim inspiració.

    ResponElimina